A DTG Optimus Kft 2005-ben alakult, működésünket 2006-ban kezdtük. A vállalatunk immár 10 éve folytatott fő tevékenysége a csomagolt cement gyártása, cement nagykereskedelem és logisztikai tevékenység.
Saját tulajdonú telephelyünk Debrecenben, a Vértesi utcán található 6 ha-os komplexum, egyedülállóan jól megközelíthető. A 4-sz főúttól néhány száz méterre, az M35-ös gyorsforgalmi út végétől 3,5 km-re, a 47-es főúttól 1,8-km-re található.
A DTG Optimus Kft az ömlesztett cementet multinacionális, valamint független certifikált cementgyártóktól vásárolja. A cementbeszerzést vagy vasúti, vagy közúti szállítással végezzük. Közúti szállítás esetén az árut vagy a telephelyünkre vagy közvetlenül a Vevő által megadott lerakóhelyre szállítjuk és értékesítjük. Vasúti beszállítás esetén a cement beszállítása a telephelyünkre történik.
2000 m rakodóhosszúságú iparvágányunk lehetővé teszi a korlátlan vasúti árufogadást és kiadást, beleértve az ukrán típusú vasúti vagonokat is. Telephelyünk rendelkezik a kiszolgáláshoz szükséges anyagmozgató gépekkel is. A kirakodást szolgáló rendszerünk a klasszikus Európai Unióban használatos eszközökön kívül még fel van szerelve egy különleges mély kirakodó rendszerrel, amely alkalmassá teszi az ukrán-orosz vagonok fogadására, ez Magyarország területén az egyetlen ilyen típusú működőképes rendszer.
5000 m2-es zárt / fedett raktárunk, 9 000 m2-t meghaladó szilárd burkolatú szabadtéri tárolási lehetőségünk alkalmassá tesz bennünket a legkülönbözőbb anyagok kezelésére. 4 db silónk és az ahhoz tartozó berendezések ömlesztett áru (1,7 t/m³ fajtömegig) tárolását/kezelését teszik lehetővé számunkra. Ömlesztett cementtárolási kapacitásunk 3 800 tonna. Az ömlesztett cementet a silókból zárt rendszeren keresztül elevátorral és egyéb pneumatikus berendezésekkel szállítjuk a csomagoló egységhez. A csomagoló berendezésünk maximális gyártási kapacitása 600t/nap a 25kg-os kiszerelésű zsákok esetében. A csomagolt cementet saját – DTG Optimus – márkanevünk alatt állítjuk elő.
A DTG Optimus Kft által beszerzett cement ömlesztett formában történő értékesítését a KKVJ Kft végzi, amely a DTG Otimus Kft 50 %-nak résztulajdonosa. A KKVJ Kft már több mint 20 éve foglalkozik cement nagykereskedelemmel. Az általunk beszerzett ömlesztett cement felhasználói túlnyomó mértékben betongyárak, közmű és közút építő cégek.
A közelmúlt legfontosabb projekt célpontjai:

  • M3 autópálya, ukrán határhoz vezető szakasz
  • Makó-Nagylak autópálya, román határon átnyúló csatlakozás
  • debreceni stadion
  • 4-es főút rekonstrukciója
  • LEGO Nyíregyháza
  • beregi víztározó
  • Apolló Tyres
  • több szennyvíztározó

Az általunk forgalmazott cementek rendelkeznek a szükséges forgalomba hozatali engedélyekkel, minőségi bizonyítvánnyal és teljesítményigazolással. Mivel számunkra fontos szempont a minőség fenntartása, ezért rendszeresen független külső minőségtanúsító szervezet bevonásával ellenőrizzük a telepünkre beérkező cementeket.
A telephely összkapacitása 420 ezer tonna. Ebből a mennyiségből a DTG Optimus saját céljaira 300 ezer tonnát használ fel, 20 ezer tonna cement feldolgozása és tárolása bérleti szerződés alapján történik, a további 100 ezer tonna tartalék kapacitásként szolgál.
A DTG Optimus Kft másik tulajdonosa, a DTG Optimus Kft 50 %-át tulajdonában tudó CTR Holding GmbH. A CTR Holding GbmH portfóliójába tartozik a Zeocem a.s. volt cementgyár, amely jelenleg nem cementgyártással, hanem zeolit alapú termékek előállításával foglalkozik, a zeolit a múltban adalékanyagként – granulált kohósalak helyett – került felhasználásra a cementgyártásban.
2015-től a DTG Optimus Kft a cementiparban adalékanyagként szolgáló granulált kohósalak vásárlásában, értékesítésben és logisztikájában is érdekelt. A kohósalak beszerzése és értékesítése hosszútávú szerződésekkel van biztosítva.
Az alkalmazott IT technológia, valamint SAP információs rendszer segíti cégünk áttekinthető gazdálkodását. A kis létszámú, mindenkori igényekhez illesztett szervezet garantálja a pontos vevőkiszolgálást, az ütemes szállítmányfogadást.
Stratégiánkat a hosszú távú vevői és szállítói kapcsolatok kialakítására, szakmai ismeretünk kiterjesztésére, tőkeerőnk kihasználására fókuszáljuk.
Részt veszünk Debrecen város életében, sporttámogatásokkal segítjük a helyi látványsport fejlődését.